3 okt 2016

Groningen opent mobiele winkel voor duurzaam wonen

Afgelopen zaterdag, 1 oktober, heeft wethouder Mattias Gijsbertsen van de gemeente Groningen de duurzame, rijdende winkel van het energieloket ‘Groningen woont SLIM’ geopend. In de winkel kunnen inwoners simpel en snel energiebesparende maatregelen aanschaffen. Er wordt ter plekke gekeken wat de mogelijkheden zijn, wat het kost en wat oplevert. Het energieloket adviseert bewoners ook gelijk hoe ze de maatregelen kunnen betalen en biedt zich aan als opdrachtnemer voor de complete uitvoering. Gasunie werkt als partner van ‘Groningen woont Slim’ werkt mee aan de uitbreiding van het aanbod met de hybride warmtepomp. Bij deze warmtetechnologie werken (duurzame) elektriciteit en (groen) gas samen. Dat geeft een optimaal rendement.

One-stop-shop voor duurzaam wonen

Veel huiseigenaren vinden een grondige verduurzaming van hun woning een kostbare en te complexe aangelegenheid. Gasunie maakt zich al langer sterk voor een one-stop-shop voor onafhankelijk advies en begeleiding bij verduurzaming. Dat betekent dat consumenten geadviseerd en begeleid worden door een onafhankelijke partij bij het opstellen van een plan van aanpak om te komen tot een energiezuiniger huis. Het energieloket ‘Groningen woont Slim’ geeft daar invulling aan.

Sinds 2013 bestaat er een digital energieloket, waar inwoners advies kunnen krijgen bij het verduurzamen van hun huis. Al ruim 4.700 bewoners vroegen bij het loket advies over maatregelen, informatie over subsidies en hulp bij offertes aan. Sinds 1 oktober gaat het loket nog een stap verder door zelf energiebesparende maatregelen aan te bieden.Het advieskanaal wordt een verkoopkanaal en richt zich niet alleen op bewoners van woningcorporaties, maar ook op particuliere woningeigenaren. In plaats van een lang offerte traject waarbij eerst een bedrijf langs moet komen om een opname van de woning te doen kan men nu direct een offerte aanvragen in de winkel van Groningen woont SLIM.

Op www.groningenwoontslim.nl is meer informatie te vinden over maatregelen om woningen energiezuiniger te maken.