7 mei 2019

Janneke Hermes nieuwe CFO Gasunie

Per 1 oktober wordt Janneke Hermes (1978) de nieuwe CFO van N.V. Nederlandse Gasunie, eigenaar en beheerder van de gas- en opslaginfrastructuur in Nederland en Duitsland. Zij treedt hiermee ook toe tot de Raad van Bestuur. Janneke Hermes volgt daarmee René Oudejans op, die na 7 jaar afscheid neemt als CFO van Gasunie.

Rinse de Jong, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC): “De RvC bedankt René Oudejans voor zijn voortreffelijke en gewaardeerde bijdrage aan Gasunie. Hij heeft geruime tijd geleden al laten weten zijn tweede termijn niet vol te zullen maken, daarom zijn wij op zoek gegaan naar een gekwalificeerde opvolger. Janneke Hermes koppelt een gedegen kennis van de energiemarkt aan een diepgaande financiële expertise. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij met deze CFO een evenwichtige samenstelling van de Raad van Bestuur zekerstellen.”

Han Fennema, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur (RvB) van Gasunie: “René Oudejans heeft als CFO professionaliteit en stabiliteit gebracht en een belangrijke bijdrage geleverd aan de transitie van Gasunie. Wij zijn blij met de benoeming van Janneke Hermes. Zij heeft op verschillende plekken in de organisatie bewezen een resultaatgerichte leidinggevende te zijn met een brede achtergrond en een positieve instelling”.

Janneke Hermes is thans Manager Corporate Finance en Riskmanagement bij Gasunie. In deze rol is zij verantwoordelijk voor onder meer treasury, projectwaarderingen en risicomanagement. Zij begon haar carrière bij Gasunie in 2002 en bekleedde daar onder anderen leidinggevende functies bij Financiën, Strategie en Human Resources.